Home Hoogbegaafd Herkenning Testen HB thuis Sociaal leven HB op school Probleemkinderen? Adresboek FAQ Goed voor een glimlach Literatuur
Didactisch materiaal
Kenmerken van goed materiaal
Kleuters
Rekenen, wiskunde
Denkspellen
Taal
Technologie
Puzzelen
Ruimtelijk inzicht
Constructiemateriaal
CD ROM
Secundair
Tips allerhande
Probeer dit eens
Sociaal-emotioneel
Diversen
Werk eens op het web
 
 
 
 
 
Didactisch materiaal Intro

Leveranciers (onvolledige lijst: vul aub aan!):

Op dit gedeelte van de site kunnen ouders, leerlingen en leerkrachten leer- en studiematerialen terugvinden die leuk, uitdagend, of gewoon "goed" zijn. Het blijft een subjectieve selectie natuurlijk, en de keuze moet nog groeien.

We willen het hier ook niet enkel hebben over kant en klaar materiaal dat speciaal ontwikkeld werd voor hoogbegaafden.

Ook andere materialen die in een klas, kangoeroeklas, plusklas of in thuisonderwijs kunnen gebruikt worden komen aan bod.

En het meest interessante zullen wellicht ooit onze "Tips" en "Probeer dit eens" pagina's zijn, als iedereen tenminste de reflex krijgt, te delen met anderen. DOEN!

Ervaringen met het materiaal op deze site zijn uiteraard welkom. Zo kunnen we van elkaar blijven leren.

Wij ontvingen reeds verschillende mails over het feit dat wij hier vooral aan te kopen zaken vermelden. Vooral studenten en leerkrachten van scholen die wel iets willen ondernemen voor hoogbegaafde kinderen, maar er geen budgetten voor hebben, wijzen ons hier op.

Uiteraard zijn er veel gratis dingen ook. Kijk eens op de pagina werk eens met het web bijvoorbeeld. Of, een goude tip: schakel de ouders eens in? veel ouders van HB kinderen willen niets liever dan even een handje (of centje) toesteken. Extra oefeningen nodig voor pico picolino? Laat hen het uitwerken! Blokjes nodig die lijken of deze van een duur spel? Misschien is er een schrijnwerker bij de ouders die ze kan maken. Magico te duur in aankoop? Neem enkele eierdopjes en knikkers, en opgaven zijn al snel gemaakt met de computer...

Een beetje creatief SAMEN denken, en je hebt zo een materialenkast voor de kangoeroeklas.

En vergeet niet: wat ouders uitsparen aan therapeuten omdat jij het op school goed doet, daar willen ze misschien ook wel eens iets van besteden aan de aankoop van materiaal voor de school?

Heb jij een gouden tip voor kosteloos of goedkoop materiaal voor de kangoeroeklas of voor binneklasdifferentiatie? Stuur hem door! Wij proberen de tips zo snel mogelijk te plaatsen.

Heb jij zelf iets uitgewerkt? Stuur door! Het zal anderen aanmoedigen ook eens iets bij te dragen, en zo bouwen we samen aan een virtuele "kast" voor de kangoeroeklas en voor leerkrachten die het goed willen doen in de klas!

 

samenstelling: YW
Met speciale dank aan iedereen die iets stuurde, en allen die dagelijks nog aanvullingen bezorgen

 

Enkele sites met overzichten:

 


© www.hoogbegaafdvlaanderen.be | Email : info@hoogbegaafdvlaanderen.be