Home Hoogbegaafd Herkenning Testen HB thuis Sociaal leven HB op school Probleemkinderen? Adresboek FAQ Goed voor een glimlach Literatuur
Home
Home
Wie en Waarom
Nieuw op de site
Contact
Uw mening over de site
Links
Wegwijs op de site
Zoekpagina
Verantwoordelijkheid
 
 
 
 
 
Wat men ons zegt over onze site...
gastenboek

De redactie zal op deze pagina een selectie van uw reacties plaatsen. Informatie die we toekrijgen op het info adres wordt zo snel mogelijk in de andere pagina's opgenomen. Deze pagina is bedoeld voor uw opbouwende commentaar die via het info adres toekomt. Kritische zaken zullen wel degelijk vermeld worden, scheldpost gaat meteen de vuilbak in, of richting pagina's "zotte praat" zodat ook anderen eens kunnen meelachen.

Als u onze website interessant vindt, vertel het ook aan anderen. Indien u kritiek hebt, stuur ons een mail, dan kunnen wij er rekening mee houden.

Deze pagina is niet bedoeld om als nieuwsgroep, gebruikersgroep of forum over hoogbegaafdheid te functioneren. Hiervoor bestaan er genoeg mogelijkheden via de yahoo groepen en andere fora.

En hier komen uw fijne reacties vanaf het eerste uur...af en toe aangevuld met recentere reacties. Bedankt voor uw warme woorden! De makers van deze site én alle mensen die hun steentje bijdroegen door kopij te leveren zijn er alvast heel blij mee!

Pers

De Standaard online 09/06/2004 onder de "nieuwe sites": Hoogbegaafd Vlaanderen:

http://www.standaard.be/thema/multimedia/index.asp?articleID=DMA03022004_012
Ouders maken zich wellicht niet onmiddellijk zorgen als blijkt dat hun kind hoogbegaafd is. Toch kan dat de nodige problemen met zich meebrengen. Vaak beginnen die problemen op de schoolbanken: hoogbegaafde kinderen vervelen zich, kunnen zich niet altijd motiveren om naar school te gaan. Soms halen ze op het einde van de rit hun diploma van het secundair onderwijs niet eens, terwijl ze nochtans over voldoende intellectuele capaciteiten beschikken.
Hoogbegaafdvlaanderen.be is een site gemaakt door de ouders van hoogbegaafde kinderen. Ouders die zelf een lange zoektocht achter de rug hebben om hun kind een aangepaste opleiding te geven. De informatie die ze hebben verzameld tijdens deze zoektocht willen ze nu delen met andere ouders. Ook richten ze zich tot mensen die beroepshalve met hoogbegaafde kinderen in contact komen.
Wat heeft de website te bieden? Uiteraard een heleboel praktische informatie over hoogbegaafdheid: Wat is het precies? Hoe herken je hoogbegaafde kinderen? Zijn het per definitie probleemkinderen? Verwacht niet zozeer een diepgaande wetenschappelijke analyse, de website is opgebouwd op basis van voorbeelden uit het dagelijkse leven.
Wie de volledige site wil raadplegen, moet wel nog wat geduld uitoefenen. Niet alle informatie staat momenteel on line. Tja, ouders hebben nog een heleboel ander werk naast het in elkaar boksen van een website. Toch een aanrader voor de geïnteresseerden: www.hoogbegaafdvlaanderen.be

Humo...22/06/04

Geregeld nood aan rust en afzondering? Lichtgeraakt en af en toe zelfs ten prooi aan heuse woede-uitbarstingen? Niemand die uw interesses deelt? In tegenstelling tot wat uw onmiddellijke omgeving u al jaren heeft proberen wijs te maken, bent u géén ambetanterik, u hebt gewoon meer hersencellen dan goed voor u is. Dat hoogbegaafdheid niet altijd een zegen is, hoeft u overigens niet van ons aan te nemen: op HoogbegaafdVlaanderen, een website gemaakt door en voor ouders van hoogbegaafde kinderen, leest u met welke problemen meer dan gemiddeld slimme lui te kampen hebben, welke vooroordelen en misvattingen er zoal omtrent hoogbegaafdheid bestaan en hoe u kunt voorkomen dat uw geniaal kind zich gaat vervelen of- erger nog - superieur voelen.


Leerkrachten, directies van scholen,... de reacties uit het onderwijs dus!

(dec 2008) Als zorgcoödinator liggen de specifieke noden van hoogbegaafde kinderen mij nauw aan het hart. Hartelijk dank voor de goede en vooral uitgebreide informatie op uw site. Vooral het gedeelte over asynchrone ontwikkeling vond ik heel boeiend en geeft me een betere kijk op de ontwikkeling van sommige hoogbegaafde kinderen.Chrissy Cuvelier, Zorgcoördinator, Heilig Hartschool, Otterstraat 179
9200 St. Gillis Dendermonde

(dec 2006) Oef bedankt voor de informatie en de verwijzing naar die syllabus van prof. Kieboom! Ik zocht ernaar omdat ik een hoogbegaafde leerling in één van mijn klasens heb, waarvan de ouders beweren dat hij geboeid is door wiskunde, maar hij bakte er echt niets van (eerlijk gezegd dacht ik dat hij het niet KON)! Ik zie nu al iets meer in welke richting ik kan gaan werken. Ik dacht dat hij beter eerst de basisoefeningen zou afmaken (wat hij dus niet goed doet) maar ik zie nu in dat ik beter eens iets meer uitdagend werk probeer. Op hoop van zegen... want hij is al zo'n beetje aan het afglijden. Ik vind het wel griezelig, hem dingen geven die moeilijker zijn terwijl hij de gemakkelijke taken zo slordig afwerkt, maar ik wil het wel proberen. (een leerkracht secundair onderwijs)

(aug 2006) Een proficiat voor jullie informatieve en uitgebreide website! Ik ben een leerkracht secundair onderwijs en enkele collega's / en tegelijk ouders met hoogbegaafde kinderen hebben me verwezen naar jullie website. Ik ga me nu verdiepen in de gratis syllabus van T. Kieboom en hoop de hoogbegaafde lln. die ik komend schooljaar in de klas zal hebben, goed te kunnen begeleiden.
Nog veel succes met jullie werk! Erika Panis

(sept 2005) Nog proficiat met jullie mooie en vooral informatieve site over hoogbegaafdheid !
" Doe zo voort " zouden we zeggen. Paul Apers, directeur Gibo-Heide

Als moeder van enkele hb-kinderen en redactrice van Basis/Schoolwijzer, het ledenblad van de christelijke onderwijzersbond COV, wil ik jullie ook echt bedanken voor de boeiende site die jullie opgestart hebben. De informatie is zo duidelijk, de herkenning is vaak erg groot en alles wordt gebracht op de juiste toon: niet te belerend, niet zwaar, niet te pessimistisch, ... maar wel raak. Er kan niet genoeg bekendheid aan gegeven worden!! (Lies Van Rompaey)

Complimenten voor de mooie en informatieve site. Echt om aan te bevelen. (Een Nederlandse leerkracht)

Ik vind het knap, echt waar. Blijkbaar hebben jullie tijd noch moeite gespaard om tot een dergelijk geheel te komen gespaard om tot een dergelijk geheel te komen. (Frans Op De Beeck, directeur Octopusschool Sint-Katelijne-Waver)

Eindelijk,... een mega-prachtige, complete website over Hbtjes!!! Ik vind de afkorting HB eigenlijk wel grappig en luchtig. Ik ben leerkracht, maar ook mama van 2 Hbtjes. Na verschillende stukken te hebben gelezen op de site voel ik me nu niet meer helemaal alleen op de wereld !!!
Dank aan de makers van de site ! Het zit vol informatie maar ook vol met gevoel. En dat laatste had ik nu eens nodig zeg!! Een groot, warm applaus. Hiep, hiep, hiep,...Hoera !! A. uit Anzegem

Als ouder, maar vooral als leerkracht ben ik met zeer veel interesse door jullie website gesurfd. Ik zal dit zeker nog eens moeten doen, maar dan op een rustiger tempo, misschien wel nadat ik bepaalde ouders in onze school heb doorverwezen naar deze site. (Nico Nys, afdelingsverantwoordelijke van type 3 school "De Dolfijn" in Gent)

Een dikke proficiat met jullie website. Het is een goede aanrader voor ieder die begaan is met hoogbegaafdheid. (Bea Slootmaekers, directrice van twze Wilrijkse scholen met een actief beleid naar hoogbegaafden toe)

Goede website met veel info en links. Ik ga de ouders van ... zeker doorverwijzen naar hier. Ook mijn collega's ga ik aanraden een kijkje te komen nemen. Ik denk echt dat ze er wat aan zullen hebben. Ik in ieder geval wel. Het is leuk zowat alles op één site te vinden. (J, zorgcoördinator)

Deze site is voorlopig de meest volledige rond dit thema in Vlaanderen en Nederland (leerkracht secundair onderwijs die zich al enkele jaren voor HB interesseert)

Proficiat met jullie schitterende website! (Debby Van Hees, coördinator kangoeroeklas basisschool Veltwijck Ekeren)

Een leerkracht die zelf véél differentieert en het verschil maakte voor veel kinderen schreef:
Ik heb wat rondgeneusd op de website. Het ziet er goed uit. Daar is duidelijk hàrd aan gewerkt.

De directeur van een school die zelf een HB-beleid heeft, schreef op 14/6/04:
Als directeur van de Katarinaschool in St- Katelijne-Waver heb ik met aandacht uw website doorgenomen. Het verheugt me dat er reeds heel wat scholen in Vlaanderen aandacht willen besteden aan deze "vergeten" groep. De site is erg boeiend, duidelijk en overzichtelijk.

Een ouder noteerde dit bij de directeur van de school:
Onze directeur heeft de website al eens bekelen en had alleen maar goeds te zeggen.  Hij vond hem nu al interessant en zou hem zeker doorgeven aan ouders die mogelijk een hb'tje hebben of die op zoek zijn.

Klasse:
Proficiat met deze schitterende website. (Michel Van Laere Klasse voor Ouders)

Reacties van een aantal Vlaamse ouders, van HB jongeren, familieleden...:

(maart 2009)
Geachte ouders van hoogbegaafdvlaanderen,
Ik ben mama van 3 kindjes: Issam (9jaar) Achraf (7 jaar) en Noor (1 jaar)
Ik wil jullie enorm bedanken voor de goede, duidelijke en juiste informatie die ik op jullie site gedurende lange tijd heb gelezen.
Als ouder zie je zelf het probleem niet omdat je het zo gewoon bent van je kids dat ze uitblinken in alles.
Toen mijn oudste zoon naar het eerste leerjaar ging, zei de juf van de 3de kleuterklas dat ik hem in het oog moest houden want het was geen "normaal" kind. Hij maakte schitterende tekeningen voor een 5jarige. Dit meldde ik aan zijn toekomstige juf van het eerste leerjaar. Weliswaar op een heel subtiele en bescheiden manier. Zij liet me na een aantal maanden weten dat hij zeker niet hoogbegaafd is. Ik gaf het op. Ik was overtuigd en toch een beetje beschaamd: ik zat verkeerd. Wat gaat die juf wel niet van mij denken.
Nu zit mijn zoon in het vierde leerjaar. Zijn huidige juf (die zelf hoogbegaafd is) vertelde me op een dag (in oktober) : "Zeg mama, heb je nooit gedacht dat je zoon hoogbegaaafd zou zijn?" Ik antwoordde dat ik jaren geleden een vermoeden had, maar dat het weggekets is geweest door zijn juf toen.
Vanaf nu begon ik op het internet allerlei info te zoeken rond kenmerken van hoogbegaafden. En ik belandde bij jullie website. Het is door jullie website dat ik de moed kreeg om dit in de school door te drukken en om de juf van de kangoeroeklas aan te spreken. Zij was eerst wat afwijzend en sprak over differentiatie in de klas voor de slimmere kinderen. Ook mede omdat ik "al" een hoogbegaafde jongen (Achraf) had in het tweede leerjaar en die naar de kangoeroeklas ging. Al snel contacteerde deze juf me om te zeggen dat ze toch een intelligentietest zouden afnemen om de twijfel weg te nemen.
Nu blijkt dat mijn oudste ook hoogbegaafd is. Ik ben zo blij dat ik al die jaren dat hij op school niet erkend werd als hoogbegaafde, dat ik zelf voor uitdagingen zorgde voor mijn oudste zoon.
Dankzij hoogbegaafdvlaanderen krijgt mijn oudste nu de nodige begeleiding die hij eigenlijk al lang had moeten hebben. Want zonder jullie zou ik nooit de moed hebben gehad om de school hierover aan te spreken.
Bedankt! Bedankt! Bedankt!
Samira Azeroual
Moeder van 2 hoogbegaafde kindjes

(jan 2009)
Dit is al de derde keer dat ik een mail aan jullie begin om jullie bedanken voor de fantastische website. De voorbije weken heb ik veel gelezen, herlezen en besproken met mijn echtgenoot.
Na een jaar zoeken, twijfelen, observeren en wakker liggen besloten we in de kerstvakantie om onze jongste zoon te laten testen. Onmiddellijk ben ik naar jullie site gegaan, waarvan ik het bestaan wel afwist maar waarop ik niet te veel wilde lezen om mij niet te verliezen in symptomen die misschien niet van toepassing waren op ons kind. Ik heb zitten wenen aan mijn computer. Vooral de reacties van de juf vond ik bijna letterlijk terug.
Gisteren is mijn zoon getest, vanmiddag kregen we een eerste resultaat: hoogbegaafd. Volgende week bespreken we in detail de resultaten van de test en een plan van aanpak voor de toekomst. Over hoe het nu verder moet heb ik nog geen antwoorden maar nu leest mijn echtgenoot ook actief op jullie site en hebben we een houvast voor de komende weken.

(jan 2009)
Ook proficiat met jullie site. Als adhd'er verdwaal ik zo vaak tussen al die balkjes en toestanden. Is mij nog niet gebeurd bij hbv.

(jan 2009) over de tips rond werken met hb kleuters
Nogmaals bedankt!
De tips zijn zeer bruikbaar… ik heb een kleuter in de klas die voorsprong heeft van 2j en 6m…
en tja… dan ben je rap uitgeput aan eigen ideeën

(jan 2009)
Uiteraard heb ik de site HBVlaanderen doorploegd alsook het boek van Tessa Kieboom "Als je kind (g)een Einstein is". Tranen met tuiten heb ik geweend omwille van de confrontatie.

(december 2006)
Ik erger me soms aan ouders die altijd steen en been klagen over de hoogbegaafdheid van hun kind, alsof HB een soort van handicap is!  Vanuit onze eigen ervaring met onze zoon beschouw ik HB als een troef, een extraatje, én geen gebrek of lastige eigenschap.
Mijn zoon van 10 is hoogbegaafd.  Dat werd al vele jaren geleden vastgesteld in de kleuterklas.  Wijzelf zagen natuurlijk ook wel dat hij ‘ne slimmerik’ was die heel snel iets kon leren, maar omdat hij onze eersteling was zagen we niet onmiddellijk in dat hij HB was.  Maar de juffen dus wel en zij hebben in de school i.s.m. CLB testen laten doen die inderdaad wezen op hoogbegaafdheid (IQ 140 à 150). 
In het eerste leerjaar bleek dat nog maar eens: onze zoon presteerde zeer goed én aanzienlijk sneller dan zijn klasgenootjes.  De juf van het eerste leerjaar suggereerde ons om hem te laten versnellen en na één trimester te laten doorschuiven naar het tweede jaar.  Wij hebben lang met de juffen en met de directie hierover gepraat en zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat we hem beter konden laten zitten waar ie zat, nl. in het eerste, mits een adequate begeleiding ( = extra stimulansen, leerstofverbreding, differentiatie e.d.) in de zogenaamde kangoeroelessen die voorhanden waren in onze school. 
Wij zijn heel blij dat we dit gedaan hebben, vooral omdat onze zoon eerder klein en tenger van gestalte is en dus binnen een groep van oudere en dus grotere kinderen misschien niet zo makkelijk zou aanvaard zijn, zeker niet met zijn hoogbegaafdheid.  We vreesden dat hij sociaal geïsoleerd zou raken. 
Nu zit hij in het vijfde leerjaar, samen met leeftijdsgenoten, maar nog steeds is er differentiatie via de kangoeroeklas e.d. waar hij en andere HB’en van de school goed worden opgevangen.  Een pluim voor de school van onze kinderen!
Wij hebben de hoogbegaafdheid van ons kind nooit als een last ervaren, wat ik bij sommige andere ouders wel merk.  Ik beschouw het eerder als een extra troef voor ons kind, een troef die natuurlijk wel goed moet worden uitgespeeld.  En dat kan alleen als zowel de ouders als de leerkrachten op school die troef als dusdanig aanvaarden en uitspelen.  Maar a.u.b. maak van hoogbegaafdheid toch geen handicap.  Dat is het – in ons geval – alleszins niet.
Met vriendelijke groet, Koen De Vos

(september 2006)
Als je net te weten komt dat jou kind hoogbegaafd is, weet je even niet meer wat je nu verder moet doen.
Daar vind ik bij jullie dan wel antwoorden op. Ik heb de site ook al aangeraden aan een andere moeder , en die was in de wolken.
Zij vroeg zich al 7 jaar af wat er met haar kind aan de hand was. Na het doorlezen van jullie site vielen voor haar alle puzzelstukjes in elkaar.

(april 2006)
Wij hebben jullie fantastische website gevonden. Knap werk !

(jan 2006)
zeer mooie en informatieve website (Peter Kempenaers, ouder en webmeester "De Kleine Prins" Menen)

Vandaag heb ik voor het eerst toevallig jullie website gelezen. Zeer herkenbaar en ik voelde me een heel stuk beter na het lezen van "zotte praat". Een beetje een rare kronkel, maar ik heb lang gedacht dat ik beter wat jonger zou geweest zijn, omdat er nu toch veel andacht is voor hoogbegaafde kinderen. En als ik dus wat later geboren was, had ik tenminste meer begrip gekregen. Maar nu zie ik dat het nog steeds erg moeilijk is en ben ik blij dat ik er mezelf toch maar door geslagen heb. En ik verwijt mijn ouders minder dat ze niet wisten wat doen. Blijkbaar weet men het nog steeds niet altijd.
Maar dat dit voor anderen niet echt iets is om vrolijk over te worden, begrijp ik wel.
Bedankt voor jullie site! (PVM)

(dec 2005)
Beste,
Op uw informatie van een paar maanden geleden wens ik het vervolg mee te delen.
Onze dochter P. (9 jaar), werd in eerste instantie getest door een franstalige dienst in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht.
Er kwam naar voor dat ze niet hoogbegaafd was, IQ 108 maar dat ze sociale en emotionele problemen had voor een deel te wijten aan ons, de ouders.
Gelukkig voor haar en voor ons hebben we haar ook bij het cbo laten testen. Ze blijkt wel degelijk hoog begaafd te zijn en haar problemen zijn typisch voor hoogbegaafde kinderen.
Ik kan u niet zeggen hoe opgelucht wij waren, eindelijk viel alles op zijn plaats...
Bedankt mensen van CBO.
Door haar grote gevoel voor rechtvaardigheid en de starheid in het zich houden aan regels komt ze steeds als 'bossy' over bij haar leeftijdsgenootjes en heeft ze weinig vriendinnetjes.
Omdat ze steeds doordenkt over levensvragen maakt ze zich steeds zorgen over ons (onze gezondheid, onze financiële situatie,...) en is ze angstig.
Dit zijn een paar voorbeelden van het inzicht dat wij verworven hebben, maar nog elke dag zie ik gedragingen waar we nu een verklaring voor hebben.
We moeten alleen nog leren hoe we er op in moeten gaan omdat je als ouder vaak in een patroon zit van spontaan te reageren zoals je tegen een "normaal" kind zou doen.
Ik heb voor haar het boek "hoogbegaafd, nou en" gekocht. Ze heeft het in één ruk uitgelezen en beaamde wat ze las met "ha ja dat is zo!".
Voor ons kochten we "de begeleiding van hoogbegaafde kinderen" en de eerste reaktie is er ook een van herkenning. De volgende stap voor ons is hoe gaan we er mee om en daarin kunnen we hulp gebruiken misschien via vorming of een zelfhulpgroep?
Ook nogmaals bedankt voor het bestaan van de site... anders waren we nooit bij het cbo terechtgekomen en dan ... Groeten R.

(okt 2005)
Ik ben momenteel 28 jaar en de lagere school ligt dus toch al een stuk achter mij, maar toch herken ik me vaak in de verhalen van 'hoogbegaafde' kinderen.
Ikzelf ben immers ook van het eerste naar het derde leerjaar gegaan, in het vierde leerjaar heb ik me meer dan eens verveeld en in het vijfde leerjaar volgde ik de wiskunde-oefeningen van het zesde leerjaar. Toch heeft men toen in de school het probleem toch al herkend en heeft men ook ingegrepen!
De rest van mijn studies heb ik ook met succes afgemaakt en ik ben nu werkzaam als arts!

(juli 2005)
Ik heb genoten van uw website! Het was alweer enige tijd geleden dat ik op het internet gezocht had naar een site over hoogbegaafdheid. De "diagnose" hoogbegaafd werd bij mijn zoon gesteld 2 jaar terug. In het begin hebben wij als gekken het internet afgespeurd, maar nu is de rust weer even teruggeweest. (Mijn zoon heeft het derde leerjaar overgeslagen en voelde zich dit schooljaar stukken beter)

Hier een paar grappige anekdotes:
* Toen mijn zoon in het eerste leerjaar zat, vond de juf dat wij hem beter niet konden "opfokken"! Toen we vroegen wat ze daarmee bedoelde zei ze: "Romeinse cijfers komen aan bod in het vijfde leerjaar, je moet hem dat nu nog niet leren! En procenten moet hij ook nog niet kunnen!" Ik heb haar vriendelijk geantwoord: "Wij kunnen zijn hoofd niet deleten, hij leert dit vanzelf!"
Nadat hoogbegaafdheid werd vastgesteld en de directie haar dit meedeelde, antwoordde ze dat de ouders veel met dat kind bezig waren!

* De versnelling van het tweede naar het vierde leerjaar verliep met heel wat kritische blikken van andere ouders. Sommigen vroegen of hij wel zijn examens van het derde gedaan had? Anderen zeiden dat hij toch nog kon overzitten als het niet ging!
Mensen die mij nooit aanspraken kwamen heel gretig vragen hoe hij het gesteld had en hoeveel procent hij dan wel had?

Fam Frey uit Nieuwpoort

(juni 2005)
Beste bezige bijen,
Ik ben in mijn zoektocht naar een antwoord op de vraag "wat er aan de oorsprong kon liggen van het moeilijke karakter van ons dochtertje" uiteindelijk terecht gekomen op jullie website. Ik heb uren gelezen, en veel herkend (bijna alles).
Plots pasten alle (kleine) ervaringen, opmerkingen van anderen en gebeurtenissen als puzzelstukken in mekaar. Ik herkende meteen ook waar de moeilijke schoolloopbaan van mijn man vandaan was gekomen...
Het kon bijna geen toeval zijn, al die zaken. We hebben bij het CLB een intelligentietest aangevraagd, dat verliep niet van een leien dakje. Het resultaat is in ieder geval een positieve test.
Ondertussen is ons dochterje (bijna 5 jaar) ingeschreven voor een sportkamp voor kleuters met Franse les in de voormiddag, iets waar we nooit aan zouden denken zonder het testresultaat. Ze heeft het met veel inthousiasme onthaald, terwijl ze in geen geval nog naar het gewone sportkamp zou gaan (waarschijnlijk te saai begrijpen we nu).
Er is nog zoveel te vertellen... maar ik wil jullie vooral feliciteren met jullie schitterende website! We hebben al anderen in dezelfde situatie naar de website verwezen, en het is iedere keer een verrijkende ervaring. Bedankt ook, want het is voor ons een hele hulp geweest! Jullie hebben er alvast enkele trouwe lezers bij gekregen.
Een opgeluchte mama

(mei 2005)
I k vind het een heel goeie en duidelijke site. Telkens ik het eenbeetje moeilijk heb ga ik even achter de pc zitten en surf ik wat door jullie site. Ik kan me momenteel echt optrekken aan de ervaringen en verhalen van andere ouders die in hetzelfde bootje zitten.

(april 2005) Sinds kort weten wij dat onze zoon HB is. Hij zit momenteel in het eerste leerjaar van de duizendpootrakkers in OPWIJK. Deze school staat ook in de lijst van basisscholen met aandacht voor HB. Het was de juf zelf die ons voorstelde om onze zoon te laten testen qua IQ vermits zijn gedrag (alles al weten en kennen, juf onderbreken, kinderen niet laten uitpraten ... ) dat sterk deed vermoeden. Sinds december weten wij nu dat het vermoeden juist was. Ondertussen hebben wij al contact opgenomen met prof. Tessa Kieboom van het CBO die ondertussen ook al met ons en de juf komen praten is.
Via jullie website zijn we al veel wijzer geworden wat het inhoudt om hoogbegaafd en dus "anders" te zijn. We begrijpen ondertussen nu ook beter waarom onze zoon op bepaalde manieren denkt en handelt. Omdat we er nu al een beetje een idee van hebben, is er ook meer begrip van ons én ook van de leerkracht waardoor er toch al verbetering in zicht is.
Wij zijn er ook van overtuigd dat we de goede keuze hebben gemaakt met de school. De juf zet zich toch wel extra in voor onze zoon door hem extra oefeningen te geven. Dat waarderen we ten zeerste. De school heeft ook een kangoeroeklas.
Een ouder van een HB kind

(april 2005) Prachtig vind ik het, ouders die handelen in het belang van hun kinderen!
Succes! Een studente Rechtsgeleerdheid (Nl)

(april 2005) In oktober 2004 stuurde ik u al een mail. Onze ervaringen met de school van onze kinderen was niet erg positief. In uw reactie schreef u toen dat we toch moesten volhouden en zelf actie moesten ondernemen.
Dat is ondertussen gebeurd. Onze jongste zoon, inmiddels 8, is op onze vraag dan toch getest door het CLB, en hoogbegaafd bevonden. Zijn juf viel zowat van haar stoel, volgens haar ging er van onze zoon niets uit dat daarop wees. Ondertussen zijn we een paar maanden verder en heeft C. Somplex aangeboden gekregen. Het gaat nu een stuk beter met hem, zijn buikpijn is grotendeels verdwenen en hij gaat liever naar school. Hij is ook een stuk vrolijker.
Bij het oudercontact eerder deze week was de juf een stuk positiever. Nu C. eindelijk aan zijn trekken komt, heeft zij eindelijk contact met hem. Ze leert hem nu eindelijk kennen zoals hij is. Eeen beetje laat, maar beter laat dan nooit.
Voor ons als ouders is het nog een beetje zoeken om om te gaan met C. en zijn persoonlijkheid. We moeten ervoor waken dat we een juist evenwicht vinden en dat ze op school allert blijven. De contacten met het plaatselijk CLB zijn prima en ik heb er alle vertrouwen in.
Vriendelijk groeten en nog bedankt voor uw goede raad!

(april 2005) Onze vier kinderen zijn ondertussen (succesvolle) volwassenen geworden.
Minstens twee onder hen zou U waarschijnlijk als hoogbegaafd beschouwen.
Dat je als ouder met dergelijke kinderen soms met je handen in je haar zit, daarvan moeten we echt niet overtuigd worden, we hebben het aan den lijve ondervonden.
Het begint met de schoolkeuze. We opteerden voor het buurtschooltje: na enkele dagen kregen we de kleuterjuf al op bezoek en kregen te horen dat het toch zo een slim mannetje was, maar dat wisten we natuurlijk wel. “Speelt hij? “ was onze enige vraag. Dat bleek hij helaas niet te doen. De kleuterjuf vertelde dat hij doorgaans onder tafel lag.
We hebben toen snel het roer omgegooid: na wat zoekwerk kwamen we bij de Steinerscholen terecht. Dat bleek een schot in de roos voor onze kinderen. O.K ze waren wel “speciaal”, maar er liepen daar nog “speciale” kinderen rond. Enfin, elk kind was daar nogal “speciaal”, en als de kinderen het al niet waren, dan waren de ouders wel “speciaal”. Er werd daar niet al te veel, en ook niet al te weinig aandacht besteed aan al die “afwijkingen van het gemiddelde”, maar elk kind kreeg waar het recht op had, wat het nodig had. Voor mijn “hoogbegaafden” was dat net niet die extra leerstof om hun niet te stoppen gulzigheid te voldoen, maar hoogstnoodzakelijke training in sociale vaardigheden.
Uit onze ervaringen zou ik durven zeggen: Mijd die stempel “hoogbegaafd” en bega zeker niet de stommiteit om tegen je kind te zeggen dat het “hoogbegaafd” is, doe gewoon. Fixeer je niet op dat snelle verstand, maar probeer te zien wat je kind echt nodig heeft: sociale contacten, vriendjes…

Sinds kort weten wij dat onze zoon HB is. Hij zit momenteel in het eerste leerjaar van de duizendpootrakkers in OPWIJK. Deze school staat ook in de lijst van basisscholen met aandacht voor HB. Het was de juf zelf die ons voorstelde om onze zoon te laten testen qua IQ vermits zijn gedrag (alles al weten en kennen, juf onderbreken, kinderen niet laten uitpraten ... ) dat sterk deed vermoeden. Sinds december weten wij nu dat het vermoeden juist was. Ondertussen hebben wij al contact opgenomen met prof. Tessa Kieboom van het CBO die ondertussen ook al met ons en de juf komen praten is.
Via jullie website zijn we al veel wijzer geworden wat het inhoudt om hoogbegaafd en dus "anders" te zijn. We begrijpen ondertussen nu ook beter waarom onze zoon op bepaalde manieren denkt en handelt. Omdat we er nu al een beetje een idee van hebben, is er ook meer begrip van ons én ook van de leerkracht waardoor er toch al verbetering in zicht is.
Wij zijn er ook van overtuigd dat we de goede keuze hebben gemaakt met de school. De juf zet zich toch wel extra in voor onze zoon door hem extra oefeningen te geven. Dat waarderen we ten zeerste. De school heeft ook een kangoeroeklas.

Het was lang geleden dat ik nog iets had gelezen over hoogbegaafdheid.
Maar naar aanleiding van een samenkomst met een aantal ouders en leerkrachten van mijn dochter was ik op zoek naar meer praktische info, werkmiddelen, ... om de school impulsen te geven om meer te doen rond de hoogbegaafde kinderen binnen hun school.
En daardoor kwam ik op een voor mij nieuwe webside, die van jullie.
Om eerlijk te zijn heeft onze dochter ( hoogbegaafd, IQ 150 en onderpresteerder want zegt ze zelf: wie wil er nu abnormaal zijn, ik wil zijn zoals alle andere kinderen van de klas, ik wil niet opvallen, dus geef
mij maar hetzelfde zodat ik niet uit het rijtje val) het al redelijk moeilijk gehad, zowel op school als thuis. Maar op een bepaald moment probeer je om de hele problematiek een beetje naar de achtergrond te verschuiven en verder te doen met wat je weet en hoe je kind is. Tot je dan weer merkt dat je die hoogbegaafdheid niet zomaar kan negeren vb. op school, tijdens de vrije tijd, ... .
Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken met een aantal ouders en een leerkracht om samern op zoek te gaan wat binnen de school kan. wat wij als ouders kunnen opnemen, wat de school kan opnemen en vooral wat we samen kunnen doen.
En ik heb via jullie side al heel wat gevonden van materiaal.
Dus bedankt hiervoor, een bezorgde moeder.

Ik heb net te horen gekregen (juf bevestigde mijn vermoedens) dat mijn zoontje van 6 naar alle waarschijnlijkheid hoogbegaafd is (hij verveelt zich na de eerste twee vrolijke maanden nu vreselijk in het eerste leerjaar en is de laatste twee weken totaal stilgevallen in de klas). Ben lichtjes in paniek al
surfend op jullie site terechtgekomen - wat een opluchting: ik herken vele beschrijvingen en heb al heel wat hefbomen gevonden om de 'situatie' nu aan te pakken. Bedankt!

Ik heb met veel plezier door deze site “gesurfd “.  Een herademing na alle zorgen die we ’t laatste jaar met ons dochtertje(10)gehad hebben. Veel interessante links (we zullen nog vaak terug grijpen) en ook veel leuke dingen....HB hoeft niet altijd een negatieve “klank” te hebben...

Wij hebben zopas (gisteren) vernomen via CLB dat ook onze 5 jaar oude dochter hoogbegaafd is.
Het is voor ons in elk geval een antwoord op de vele vragen die wij de laatste weken hadden over haar ‘anders’ gedrag dan de andere kinderen.
Na lang overleg met de school hebben we vandaag dan toch maar beslist om onze dochter meteen in het eerste studiejaar te plaatsen. (‘ze glunderde’)
Hopelijk was het een goede keuze...
Voor de basisschool hier in ons dorp is het de eerste keer dat ze met een hoogbegaafd kind een klasje hoger springen...
Het wordt een zoeken en aftasten voor zowel ons als ouders als voor de school en de juffen...
We zijn blij jullie site gevonden te hebben en hopen hier nog meer antwoorden te vinden voor onze vragen.

Bravo voor jullie site!
Dit is waar wij al jaren naar zoeken, een zeer volledig aanbod van verschillende thema’s en artikelen in België.
Wij hebben een hb zoon van 13 en een zwaar parcours van schoolmoeheid, depressie, faalangst achter de rug.
Momenteel gaat het ietsjes beter maar het blijft vechten en doorbijten. Uw site wordt beslist een van ons favorieten.

Met dank voor dit prachtige werktuig. Inderdaad, de bomen door het bos zien is niet gemakkelijk!
Na vele slapeloze nachten, verdriet, niet weten wat te doen, ben ik op jullie site terecht gekomen en heb ik terug wat bomen kunnen zien.

Als moeder van 2 hoogbegaafde kinderen (21 en 18) van harte proficiat met jullie site. Knap!

Fantastische site, hopelijk lukt het jullie ook om niet enkel in de virtuele wereld deze info te verschaffen.
Zelf ben ik 27 en heb pas dit jaar ontdekt dat ik een hoog IQ heb. Al die tijd dacht ik een dom jochie te zijn omdat ik altijd alles anders bekeek dan de anderen. Mijn scores op school waren ook alles behalve goed. Mijn zusje presteerde veel beter om maar niet te zeggen excellent. En daarmee
vergeleken was ik voor mijn ouders ook iemand die begeleiding nodig had. Vele bijlessen en andere watertjes heb ik doorzwommen.
De testen op het einde van de middelbare school deden bij mij wel een lichtje branden maar ben ik nooit verder op ingegaan. Tot ik per toeval
een online test van Mensa tegenkwam en deze voor de fun heb ingevuld en ik enkele weken later een uitnodiging kreeg om deel te nemen aan de
officiële testen. Toen ik de resultaten te lezen kreeg, vielen alle puzzelstukkjes op z'n plaats.
Hopelijk lukt het jullie om nieuwere generaties van deze dingen te behoeden.
Ik wens jullie veel succes toe.

Hoe meer ik op de site kom hoe meer ik er uit haal.
Het brengt ook heel wat dingen terug boven als je zo aan het lezen bent. o.a over de wijze dat kleine hb kinderen soms spreken. Mijn schoonmoeder was aan mijn kleuterdochter (nu een jongere) aan het vertellen ( ze ging nog niet naar school) dat ze een woefke gingen kopen en als ze braaf was dat ze naar de tsoek tsoek gingen kijken en plots kwam mijn dochter naar mij met de boodschap dat we misschien eens met de bomma naar de dokter moesten want die kon niet meer normaal praten! Met de leerkrachten is het soms gewoon russische roulette dat je speelt. Gelukkig zitten er ook een paar goede tussen zoals de leerkracht die me liet weten dat ik deze site wel interessant zou vinden. Dus wilde ik gewoon even laten weten: Bedankt voor een leuke en interessante site ik ga die zeker doorspelen aan andere gezegende moeders ( en vaders)

Jullie website is ongelooflijk knap gemaakt. Zowel qua 'look & feel' als qua inhoud. Het leuke is dat jullie vanuit verschillende invalshoeken werken, en dat de kenmerken van hoogbegaafde kinderen niet alleen opgesomd worden, maar ook aangevuld worden met ervaringen uit de praktijk. Het zou op termijn misschien leuk zijn om deze ervaringen ook aan te vullen met ervaringen van de kinderen zelf (hoe is het om 'anders' te zijn) en van de leerkrachten - eventueel aangevuld met tips.

Proficiat met jullie mooie website, niet enkel visueel, maar ook inhoudelijk méér dan de moeite.
Spijtig alleen dat jullie niet 30 jaar vroeger bestonden, dan hadden mijn ouders er ook wat aan gehad....

Enfin, alle succes gewenst, met de website én de organisatie; ik hoop van harte dat door jullie inspanningen geen kinderen meer verloren gaan.Hééééééééél knap! Nu al het beste van wat ik gezien heb ivm HB: overzichtelijk en degelijke informatie waar je wat aan hebt, ook als je er al een hele tijd mee bezig bent. Met deze wil ik U melden dat ik verheugd ben met dit initiatief.

Nu wou ik toch wel heel graag een heel dikke proficiat wensen aan de makers van de fantastische website. Jullie mogen er terecht heel fier op zijn!!! Ik heb al heel wat bekeken en echt het is knap in elkaar gestoken.

Gefeliciteerd met de start van de site !
Ik ben de mama van een hb.dochter en bomma van 2 hb.kleinkinderen ,ik vind dit een nuttig initiatief en zal met veel belangstelling julie publicaties lezen.

Ik ben blij dat er ook een grootouder positief reageert. Jammer genoeg is dat in onze familie niet zo. Onze kinderen zijn "verwende betweterige kinderen" die moeten leren waar hun plaats is want je mag geen volwassenen in twijfel trekken.

Eerst en vooral van harte gefeliciteerd met de site! Hier zijn wij, het ganse gezin, heel blij mee!!
Ik ga zo vlug mogelijk alles proberen te lezen, wat er staat al heel wat op de site.
En als ik of mijn kinderen een steentje kunnen bijdragen, met alle plezier!

Ik bedank jullie! Dit is prachtig.
Met deze website kan ik nu veel mensen helpen, dat maakt me gelukkig.
Wekelijks kom je in kontakt met mensen die voor het eerst geconfronteerd worden met een hoogbegaafd iemand. Ouders, leerkrachten,artsen..... zullen geholpen zijn met deze knappe website.
Ik heb niet kunnen wachten met jullie gegevens door te mailen aan een hoop mensen.
Indien ik met iets behulpzaam kan zijn, graag een mailtje.

Bravo! Ik heb jullie site bezocht en vind ze gewoonweg prachtig!
Hopelijk krijgen jullie veel positieve reacties en kunnen alle geïnteresseerden samenwerken voor een degelijke HB begeleiding en elkaar met raad en daad steunen!

Geweldige website ! Daar zit heel wat werk in denk ik, maar ook heel veel info, dank u !

Bedankt voor het doorsturen van de url

Ben even snel door jullie site gefietst : knap werk !!

Ik zag de website zonet al even, 'ziet er excellent uit. Knap werk, proficiat. Ik ben onder de indruk.

De site is erg mooi geworden proficiat.

Ziet er goed uit!  Heb hem meteen al doorgegeven aan geïnteresseerden.

Proficiat!

...trouwens dikke proficiat met de website, mooi werk gelevert, bedankt daarvoor!!

10/10 en een bank vooruit: een knappe prestatie, die een lacune dekt! Ik lees nog wel asap in de diepte, maar in vogelvlucht ben ik enthousiast.
Ouders krijgen also een eerste crisis overwonnen bij de 'diagnose' hoogbegaafdheid. De hulptelefoon bij Bekina is niet langer ( zeer spijtig),
maar op deze manier kunnen ouders ook verder geholpen worden in hun zoektocht naar begrip, kennis en aanpak.

Waauw, fantastisch, geweldig!!!
Proficiat aan iedereen die aan die website heeft meegewerkt!!!
En niet alleen proficiat!!! Ook een heel welgemeende DANKUWEL!!! Ik ben er nog maar eventjes doorgevlogen, maar ik heb de indruk dat een
groot deel van de schat aan informatie die hier op HBBK te vinden is, op de website op een meer toegankelijke manier is gestructureerd...
Heel handig voor beginnende 'zoekers', zoals ikzelf..

En nu ik al het een en ander gelezen heb, kan ik alleen maar enthousiaster worden over de website.Ik weet zeker dat heel veel ouders
hier veel aan zullen hebben. Je kan gewoon merken dat de website geschreven is door ouders van HB kinderen. Vooral de anekdotes en
voorbeelden (die ik deels al op HBBK gelezen had) dragen bij aan de duidelijkeid, vooral naar "zoekende ouders die nog geen idee hebben"
Nogmaals complimenten!!!!

WAW! Ik denk dat dat het best mijn reactie kan berschrijven. Fantastisch werk.

I'm impressed...Goed gedaan! Ik sta versteld van de hoeveelheid content die er al op staat! Wat niet betekent dat dit nog véél kan groeien, als iedereen wat mee werkt!

Knap. Heb al even rondgekeken en ga straks uitgebreid verder lezen.

Dat ziet er HEEEEL goed uit! Dat was het wachten waard :-)

Ferme site ! Echt waar ! Serieuze chapeau !

Knap! Heb nog maar net eventjes gaan piepen, maar oogt heel knap!

Enkele reacties van Nederlandse ouders en andere noorderburen:

 

(januari 2009)

Ik ben na veel omzwervingen op jullie site terecht gekomen en wil jullie comlimenteren met de inhoud. Op Nederlandse sites ben ik niet zoveel informatie tegengekomen.

(mei 2008)
Af en toe raadpleeg ik uw website over hoogbegaafde kinderen. We hebben zelf begin dit jaar ontdekt dat onze dochter waarschijnlijk ook in dit kader past. Een afsluitend gesprek hierover moeten we nog met onze school krijgen maar alles wijst erop. Sinds we onze dochter beter begrijpen, heeft ze minder vaak terugvallen en als ze er eentje heeft, kunnen we haar er sneller overheen helpen. Dit mede dankzij uw website en de Nederlandse tegenhanger. Daarom onze oprechte dank voor de tijd en moeite die u hierin heeft gestoken, u helpt ons ermee verder.
J.A. (Nederland)

(maart 2006)
Ik wilde u en de rest van uw medewerkers vertellen dat ik uw site een zeer goede site vind.

Lieve mensen, Al een tijdje vind ik het gedrag van mijn (tiener)dochter niet helemaal 100 %. Ze
zit niet lekker in haar vel en ik durf haar zelfs depressief te noemen. Ik denk dat dat o.a. komt omdat ze op school niet genoeg uitgedaagd wordt. (Wij wonen trouwens in Nederland, maar ik vond julllie site het meest praktisch, leesbaar en herkenbaar). Ik ben er al heel lang van overtuigd dat ze hoogbegaafd is. Ze is daar nooit voor getest. Maar nu ik een aantal dingen op jullie site lees, ben ik bevestigd in deze overtuiging. Ik zit zelf in het onderwijs. Op school ben ik een collega tegengekomen die zelf ook hoogbegaafd is. Misschien kan zij mij op weg helpen voor het hervinden van het plezier in
het leven van mijn dochter. Er is zoveel te lezen op jullie site. Ik lees iedere keer een stukje en kom
vast nog wel meer dingen tegen. Het meisje met de vleugeltjes is ook erg mooi.
Bedankt dat jullie deze site maken en gemaakt hebben. (N., moeder en leerkracht)

(feb 2006)
Ik wil jullie complimenteren met de site die jullie opgezet hebben! Ik ben een zeventienjarig Nederlands meisje dat hoogbegaafd is en ik heb enorm veel aan jullie site gehad. Ik heb nooit veel aandacht aan mijn 'gave' besteed (hoewel ik goed geinformeerd was) tot een aantal maanden geleden. Toen ben ik er veel over gaan nadenken en vanavond ben ik op jullie site terecht gekomen. Ineens viel er heel veel op zijn plek. Veel kenmerken en vooral de stukken over reacties van de omgeving waren erg herkenbaar voor mij.
De site is in eerste instantie voor ouders (met jonge kinderen) bedoeld, maar toch heeft de site mij veel geholpen. Ik vind het ook erg knap dat jullie hoogbegaafheid niet als een probleem hebben beschreven en ook niet alsof het iets is wat hoogbegaafden beter maakt dan anderen. Omdat er zoveel meningen en vooroordelen over zijn, lijkt het me moeilijk om het zo neutraal te houden, maar het gaf me voldoening te zien dat dat gelukt is. Hoogbegaafden zijn tenslotte net zo goed als iedereen normale mensen. Bedankt!

(feb 2006)
lieve mensen,
Er is zoveel te lezen op jullie site. Ik lees iedere keer een stukje en kom vast nog wel meer dingen tegen. Het meisje met de vleugeltjes is ook erg mooi.
Bedankt dat jullie deze site maken en gemaakt hebben. lieve groeten, SvdB

(sept 2005)
Al ben ik dan Hollander en maken we vele jokes over jullie Belgen, deze site is geweldig!!!
Ik heb er veel informatie afgehaald , voor zowel mezelf als de docente van mijn dochtertje.
(Wij hebben een hoogbegaafd dochtertje van bijna 7 met een verbaal/performale kloof 132-120)
Bedankt en ga zo door met jullie site. (Marianne)

Ik wilde even zeggen dat ik veel heb gehad aan deze website bij het schrijven van mijn scriptie over kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Hartelijk dank voor uw goed verzorgde en overzichtelijke site! (Lianne van der Steen, Veenendaal, Nederland)

Wat hebben jullie een ontzettend mooie site!
Afgelopen week hebben wij te horen gekregen dat wij er ernstig rekening mee moeten houden dat ons zoontje van 4 hoogbegaafd is. Nu kwam dat niet als een verrassing, maar eenmaal bevestigd wordt het toch meer waarheid.
Ik ben een moeder van 2 zoons en volg de PABO, leraar basisonderwijs. Ik ben vanuit de studie dus ook zeer geïnteresseerd in het onderwerp hoogbegaafdheid. Het was voor mij dan ook een verrassing om te merken dat een website uit Vlaanderen over dit onderwerp mij alle informatie kon geven.
Niet alleen met betrekking tot de ontwikkeling van mijn zoontje, maar ik heb nu inmiddels ook alle benodigde informatie voor mijn zelfstudiemodule 'Hoogbegaafdheid in het primair onderwijs'.
Ik wilde jullie toch even laten weten dat ik heb zitten 'smullen' van alle informatie. Voelde me net een klein kind in een snoepwinkel!
Heel veel succes verder, ga zo door, want zelfs Nederlandse ouders zijn erg gebaat bij jullie inzet!
Vriendelijke groet, Marlies Navest

Wat een prachtige site hebben jullie gemaakt. Ik ben zeer onder de indruk van de (nu al) vele, diverse informatie en de wijze waarop jullie erover spreken. Het voelt als een warm bad. Herkenning, maar ook helderheid en aangeven van de valkuilen die je zelf kunt graven. Ik ben er heel blij mee en ze zeggen hier 'er gaat niets boven Groningen', maar voor mij is het nu wel even 'Vlaanderen boven'.

Chapeau, prachtige site met veel links en heldere uitleg.

Ziet er mooi uit zeg!! Staat al bij m'n favorieten.

Gefeliciteerd!

Goeie site! Ik heb de link gelijk doorgestuurd naar de RT-juf van onze school

Hij is heel mooi geworden!

Ik heb jullie adres bij mijn links op mijn website gezet. Ik vind dat jullie site er goed uitziet en veel info biedt, ben benieuwd hoe jullie verder in gaan vullen m.b.t. leerstijlen enz. Houd je me op de hoogte? (Dini van den Heuvel)

 

Geertje Wierenga van signaalkrant:

Ziet er goed uit, jullie site. Natuurlijk zet ik het in de Signaalkrant.

 

Enkele reacties van mensen die professioneel met HB kinderen bezig zijn:

Heel erg bedankt dat je die website zo goed blijft volhouden. Ik hoor heel vaak cliënten die dank zij het surfen op jouw site voor het eerst weer een lichtje zien in de situatie waar ze in beland zijn sinds hun kleine naar school gaat. (Anne Hermans, psychologe en psychotherapeute, juli 2011)

Op zoek naar voorbeelden voor onze eigen website was ik hier verzeild geraakt... en bleef ik plakken omwille van de rijke inhoud en overzichtelijke eenvoud. Een goede combinatie dus om duidelijkheid te brengen in deze ruime materie. We zullen deze site aanraden aan onze cliënten en ik vermoed dat ik hier zelf ook wel nog langs zal komen.
Bart Colson (C.O.B. Dienst Diagnostiek ; Antenne 3000 Revalidatie)

Met deze zou ik jullie graag feliciteren met jullie website. Ik heb hem doorgenomen en vastgesteld dat er heel wat boeiende informatie voor belanghebbende partijen terug te vinden is! Hij oogt ook mooi en is aantrekkelijk aangevuld met een vleugje humor.
Ik hoop dat deze website verder mag uitgroeien tot een uitgebreide en degelijke bron aan informatie over hoogbegaafdheid met een zo laag mogelijk 'roddelgehalte' wat de beeldvorming van hoogbegaafdheid niet ten goede komt.
(Tessa Kieboom, CBO)

Het ziet er wel heel goed en professioneel uit. Het is een knappe prestaties. Je krijgt een bom aan informatie die hoe dan ook interessant is. Wat erg fijn is, je vindt
informatie vanuit verschillende hoeken zodat je zelf kan beslissen wat je opneemt en wat je laat.
Ook de humoristische stukjes vind ik aangenaam, dat maakt het allemaal met momenten veel draaglijker. Mooi!
Nog veel succes met de verderzetting. Ik zal de site zeker doorgeven aan diegene die hem nog niet kennen.(Marit Goossens)

Ik had de eer en het genoegen deze website eens te bekijken. Mooi werk! Doe zo verder zou ik zeggen. Goed gestructureerd, geen klaagzang over wat er allemaal fout gaat. Daar houden wij wel van.
Als er aanvullingen of teksten over dit onderwerp zijn, of interessante links die er toevallig niet op te vinden zijn, dan geven we jullie een seintje.
Veel succes ermee! (Leen Van Heurck CLB Kempen Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding)

Proficiat met uw website (en met dank voor de positieve referentie naar mijn praktijk)! (Anne Hermans)

Als ik mijn site ga bijwerken, zal ik de link meteen opnemen. Succes! info@hiq.nl

Wat een leuke positieve site. Ik heb nog niet alles gelezen maar dat wat ik gelezen heb, is wel met de instelling geschreven die veel lijkt op de mijne. Ik vind de stijl humoristisch en luchtig, maar vol waarheden Marieke Krijnen

De webmaster van HBopzoek:

Knappe en heel indrukwekkende site trouwens. Enorm veel info, en heel
leuk en luchtig gebracht. Proficiat.


© www.hoogbegaafdvlaanderen.be | Email : info@hoogbegaafdvlaanderen.be