Home Hoogbegaafd Herkenning Testen HB thuis Sociaal leven HB op school Probleemkinderen? Adresboek FAQ Goed voor een glimlach Literatuur
Creatief
Boeken
Puzzelen
Denkspellen
Gezelschapsspellen
Kids op het web
Creatief
Constructies
CD-ROM
Muziek
Strategiespellen
Jongeren
Wetenschappen
Waarheen vandaag
Overzichten op het web
...
...
...
...
...
Creatief

Nog even geduld...

Alvast dit... Knutseltips

 • Speelgoedbak met rommeltjes
  Veel kinderen vinden het leuk om te knutselen. Bij hoogbegaafde kinderen lijkt het me, hun creativiteit en frequent voorkomende interesse in mechanismen en uitvinden in gedachten, wel nuttig om eens buiten de grenzen van het doorsnee knutselmateriaal te kijken.
  Hier thuis hebben we een grote speelgoedbak op wieltjes vol met stukken karton, stofjes, snelspanners (plastieken bandjes die o.a. gebruikt worden om elektriciteitskabels bij elkaar te binden), niet opgeblazen of kapotte ballonnen (prima alternatief voor elastiekjes), stukjes kapot speelgoed (wieltjes, veren e.d.), brede plakband in verschillende kleuren, kartonnen rolletjes enz. Ook oude printplaten, schakelaars, afgeknipte draden met fiches, binddraadjes voor vuilzakken en magneetjes zijn gegeerd. Durf je kleuter onder toezicht ook al eens een nietjesmachine toe te vertrouwen of een langer stuk touw, maak hem blij met een rolletje dubbelzijdige plakband en je zal zien dat je kind tot veel meer in staat is dan het doorsnee knip- en plakwerk en je kan verrassen met een zelfgemaakte weermachine of een hinderlaag in de vorm van een paar aan elkaar geknoopte stoelen, of een deurklink die volgens een zeer ingewikkeld systeem vastgebonden werd aan het meubilair, zodat jij, die nietsvermoedend de brievenbus was gaan leegmaken, plots de woonkamer niet meer binnen kan ..." S.
 • Papieren borden maken
  Vroeger maakte ik papieren borden. Je neemt een gewoon bord en heel veel kranten die je in repen snijdt. Die plak je op het bord en ook een deel over de rand (maar niet te ver). Je kleeft ongeveer acht lagen. Als ze droog zijn haal je ze eraf en schilder je het papieren bord wit. Als dat droog is, kun je beginnen met het "kunstwerk": het bord versieren, mooi schilderen in verschillende motieven. M
 • Jongleerballetjes maken
  Als je met kinderen aan creativiteit wilt werken, of ze wilt leren twee hersenhelften op een goede manier samen te doen werken, kan jongleren een goede ondersteunende activiteit zijn. Zelf leerde ik het op een cursus mindmappen een beetje, enblijft ik mijn beperkte kennis (ik ben niet zo goed in oefenen) dan maar doorleren aan anderen.
  Ik heb een fiche gemaakt om zelf jongleerballen te kunnen maken op een snelle manier, zodat de kinderen en jongeren heel snel zelf aan de slag kunnen zonder dat het stukken van mensen moet kosten. Reken op een kostprijs van een halve euro voor drie balletjes, als kan je allicht met even uitkijken nog goedkopere ballonnen vinden.
  download hier gratis de fiche om jongleerballen te maken
  Veel plezier ermee, en mail eens een reactie, of een foto? (YW)

 


© www.hoogbegaafdvlaanderen.be | Email : info@hoogbegaafdvlaanderen.be